facebookicon ua

   

вистава для сімейного перегляду

Актори:

Король: Аттіла Ференці
Королева: Мелінда Орос
Королева: Дора Мовнуш
Канцлер: Наталія Гал
Сотник: Імре Сабо
Перший вартовий: Іштван Шевтер
Другий вартовий: Бейла Деметер/Янош Гете
Зореокий: Сілард Сілваші

Творці:

Композитор: Андраш Монорі

Режисери: Естер Дєві-Біро та Дєрдь Відовскі

Ілюстрація: Дьордь Копинець

Головний режисер театру: Аттіла Віднянський

         Коли хтось чхає, а ніхто не каже «На здоров’я!», виникає велика проблема з ввічливістю. А от коли чхне інша особа — точнісінько така сама, як і згадана вище, тільки за ремеслом - король — і всі, справді всі, повторюють «Дай Боже здоров’я!», то є знову великі проблеми. Так, але щось пішло не так..

           Одна з найвідоміших угорських казок розповідає про хлопчика, який сміливо порушив безглуздий закон короля і тим самим змінив долю цілої імперії.

         У свіжому, грайливому переказі оповідання Балажа Салінгера збережено головну чесноту оповідання — віру простої людини, яка бунтує проти безглуздої та спотвореної влади, що погане можна змінити, треба лише залишатися сміливим, здібним і чистим серцем. Вистава була заснована на однойменній постановці театру Моріца Жигмонда з Ніредьгази.

Вистава реалізована під керівництвом Благодійного фонду «Закарпатського угорського драматичного театру» в рамках програми театральної освіти закладу. Одразу після вистави актори театру проводять так зване театральне виховання, під час якого обговорюють з дітьми побачене у виставі за допомогою професійних методик та драматичних педагогічних ігор.

Тривалість вистави: 1 год 20 хв.